Zucchinipasta med rucolapesto
En riktigt grön pasta som får ordentligt med smak av rucolapeston.
4 st
30 min
Ingredienser
- 1 zucchini
- 200 g fullkornspasta, t ex spaghetti eller tagliatelle
Pesto
- 1 påse rucola, (70 g)
- 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
- 1 dl olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 1 dl finriven parmesan
- ½ dl pinjekärnor alt solroskärnor
- 1 ½ krm salt och rikligt med nymald svartpeppar
Gör så här
- Strimla zucchinin med osthyvel på längden och dela strimlorna så de blir cirka 1 cm breda
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i zucchinistrimlorna precis innan kokvattnet hälls av.
- Kör samtliga ingredienser till rucolapeston i matberedare till en krämig pesto.
- Blanda ihop peston med zucchinipastan och servera genast.
- Bjud lite mer parmesan till.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt