Varm rödkålssallad med apelsin

Rödkålssallad i en skål.

Perfekt tillbehör på julbordet. Rödkål när det är som godast!

6 st
45 min

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud, ca 500 g, tunt strimlat
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 kanelstänger
  • 3-4 stjärnanisar
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • ev lite vatten
  • 2 krm salt
  • 1 apelsin, pressad saft

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs kålen ett par minuter med kanel och stjärnanis under omrörning utan att den tar färg.
  2. Häll i vinet och låt det fräsa in 1 minut.
  3. Tillsätt vinäger och honung och låt det sjuda cirka 30 minuter under lock tills kålen blir mjuk men fortfarande har lite spänst. Späd med lite vatten om det kokar torrt.
  4. Smaka av med salt och pressa i apelsinsaften.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept