Varm rödkålssallad med apelsin
Perfekt tillbehör på julbordet. Rödkål när det är som godast!
6 st
45 min
Ingredienser
- ½ rödkålshuvud, ca 500 g, tunt strimlat
- 2 msk oliv- eller rapsolja
- 2 kanelstänger
- 3-4 stjärnanisar
- 1 dl rödvin
- 1 dl balsamvinäger
- 1 msk honung
- ev lite vatten
- 2 krm salt
- 1 apelsin, pressad saft
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs kålen ett par minuter med kanel och stjärnanis under omrörning utan att den tar färg.
- Häll i vinet och låt det fräsa in 1 minut.
- Tillsätt vinäger och honung och låt det sjuda cirka 30 minuter under lock tills kålen blir mjuk men fortfarande har lite spänst. Späd med lite vatten om det kokar torrt.
- Smaka av med salt och pressa i apelsinsaften.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept