Sienakakor med hasselnötter
Perfekt liten kaka att äta till kaffet eller som här, smula över glass och bär.
15 st
30 min
Ingredienser
- 200 g hasselnötter
- 3 dl florsocker + mer till garnering
- 2 äggvitor
- 1 ekologisk citron
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hasselnötterna lite grovt i matberedare.
- Blanda de mixade nöttena med florsocker.
- Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum och vänd i.
- Tvätta citronen och finriv skalet.
- Vänd i det i smeten.
- Klicka ut bollar, lite mindre än golfbollar på bakpappersklädd plåt/plåtar.
- Grädda cirka 20 minuter tills de får lite färg.
- Låt svalna helt och pudra sedan med florsocker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept