Rostade kikärtor
Krispigt snacks eller drinktilltugg med mycket smak. Du kan också toppa en sallad eller wraps med dem.
8 st
60 min
Ingredienser
- 1 förpackning (ca 400 g) kikärtor, sköljda och avrunna
Smaksättning
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk mald koriander
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda riven vitlök, kryddor och salt i en skål som kikärtorna ryms i.
- Lägg i de väl avrunna kikärtorna och blanda om ordentligt.
- Sprid ut dem på en plåt och rosta i mitten av ugnen ca 45-50 minuter tills de är krispiga.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt