Röd vintersallad
Ta tillvara på rödkålen, apelsinerna och annat julgrönt och gör den här goda salladen i mellandagarna. En riktig vintersallad!
8 st
15 min
Ingredienser
- ¼ rödkålshuvud (ca 400 g)
- ½ tsk salt
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 apelsin, skalad med kniv och tunt skivad
- 1 rött svenskt äpple, t ex Ingrid Marie, tunt skivad
- ½ rödlök, skalad och strimlad
- 1 dl kalamataoliver
- 75 g smal fetaost, 10%
- 2 msk hackad bladpersilja
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Strimla rödkålen med kniv eller en osthyvel. Krama kålen mjuk med nytvättade händer i en skål med saltet och rapsoljan.
- Lägg rödkålen på ett stort vackert fat.
- Fördela apelsin- och äppleskivorna på rödkålen.
- Strö över rödlöken.
- Garnera med oliver, fetaost och persilja. Dra några varv med pepparkvarnen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept