Pasta med krämig kyckling- och rucolasås
En god pastarätt som är snabb att göra med färdiggrillad kyckling. Passar alla åldrar.
4 st
45 min
Ingredienser
- ½ grillad kyckling
- 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
- oliv- eller rapsolja till stekning
- 1 påse rucola (ca 65 g)
- 1 förp havrebaserad ”cr ème fraiche” (2 dl)
- 1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
- ½ dl riven parmesan
- 1 kruka basilika
- ½ tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
- 250 g penne-pasta, gärna fullkorn
Till servering
- gröna lättkokta grönsaker, t ex gröna bönor eller sockerärtor
Gör så här
- Plocka köttet från kycklingen och skär det i små bitar.
- Fräs vitlöken i olja i en stor vid panna.
- Lägg i rucolan och låt den mjukna.
- Häll i havrebaserad ”crème fraiche”, buljong och parmesanost och låt det puttra ett par minuter.
- Grovhacka hälften av basilikan och ha i. Salta och peppra efter smak.
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet.
- Blanda pastan med såsen, toppa med resten av basilikan och servera med lättkokta grönsaker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept