Melon- och avokadosallad med skinka
Härlig sommarlunch med vackra färger. Servera med ett gott grovt bröd.
4 st
15 min
Ingredienser
- ca 600 g Valfri melon, delad och urkärnad
- 2 st Avokado, delade och urkärnade
- 1 st Rivet skal och saft av citron, ekologisk
- 2 msk Olivolja
- 200 g Körsbärstomater, gärna i olika färger och delade
- 30 g Rucola
- 1 kruka Basilika
- 100 g Tunt skivad lufttorkad skinka
- 2 msk Hackade pistagemandlar
- ½ dl Grovriven parmesanost
- 1 krm Salt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Gröp ur melon och avokado och lägg bitarna i en stor skål.
- Blanda skal och saft av citronen med olivoljan och vänd i.
- Lägg i tomaterna.
- Vänd försiktigt i rucola och basilikablad. Salta och peppra lätt.
- Vänd i skinkan och servera ur skålen eller lägg upp på ett fat och strö över pistagemandlar och parmesan. Bjud gärna ett grovt bröd till.
Till servering: Grovt bröd
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept