Matjessill med ägg, rödbetor och stekta kavringsmulor
Perfekt förrätt eller lätt lunchrätt om du kokar lite färskpotatis till. Matjessill är superbra snabbmat som går att variera i det oändliga.
Ingredienser
- 200 g matjessill
- 2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
- 1 dl inlagda rödbetor, avrunna och hackade
- 2 skivor kavring
- 2 msk hackad gräslök
- rapsolja till stekning
- flytande margarin
Gör så här
- Häll av och skär matjessillen i bitar om den är hel och fördela på fyra tallrikar.
- Strö på ägg och rödbetor.
- Smula kavringen och stek den krispig i lite olja i en stekpanna.
- Garnera med kavringsmulor och gräslök.
- Torka ur pannan och fräs margarinet tills det får lite färg.
- Ringla margarinet över.
Rödbetor innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla receptVill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt