Marinerad böckling
Bjud kokt färskpotatis till eller servera på knäckebröd som lättare lunch Böckling är en fet fisk med mycket smak och den här rätten passar även som förrätt eller på en buffé.
4 st
50 min
Ingredienser
- 450 g böcklingfilé (kippers) eller rökt makrillfilé, urbenad
- 1 dl hackade inlagda rödbetor
- 1 hårdkokt ägg, skalat och hackat
- dillkvistar
- nymald svartpeppar
Marinad
- 2 msk söt grov senap
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk strösocker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 krm lite salt
- 1 dl rapsolja
- 2 msk dill, hackad
Gör så här
- Lägg bitar av fisken på ett fat.
- Mixa alla ingredienser till marinaden till en slät dressing.
- Häll dressingen över fisken och låt den stå i kyl 30 minuter.
- Garnera med rödbetor, ägg och dill. Dra några varv med pepparkvarnen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept