Lingon- och nötbröd
Snabbröd som passar bra till en liten bit ost på julbordet.
15 st
80 min
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl hackade hasselnötter eller en blandning av olika sorter
- 2 krm salt
- 3 ägg
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 dl rapsolja
- 1 dl frysta lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en avlång 1-litersform med ett blött och ihopskrynklat bakplåtspapper som passar i formen.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
- Vispa ihop ägg, yoghurt och olja i en separat bunke och blanda med den torra blandningen till en deg.
- Vänd i lingonen.
- Lägg degen i formen och grädda i mitten av ugnen 45 – 50 minuter tills en sticka är torr när du sticker i brödet.
- Låt svalna innan du skär det.
Tips! Bakpulverbröd ska helst ätas samma dag. Det har inte lika lång hållbarhet som bröd bakat med jäst. Men du kan rosta det om det börjar bli torrt.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept