Lax och spenat i paket
Smart och gott sätt att snabbt fixa en god, snabb och hälsosam fiskmiddag. Bjud massor med gröna grönsaker till.
4 st
35 min
Ingredienser
- 1 gul lök, skalad och hackad
- 1 förp fryst men tinad bladspenat, (450 g)
- 2 hårdkokta ägg, skalade och hackade
- 2 krm riven muskot
- 400 g kallrökt lax (ca 12 skivor)
- olivolja till stekning
- 1 krm lite salt och nymald svartpeppar
Till servering
- klyftpotatis eller råris samt gröna grönsaker, t ex brysselkål, kokt broccoli, gröna bönor, ärtor
Dessutom
- 4 ark bakplåtspapper
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Fräs löken i lite olja i en stekpanna så den blir mjuk men inte bränd.
- Krama ur spenaten ordentligt.
- Blöt bakplåtspappret i vatten, vrid ur och skrynkla det. Då blir det mer lätthanterligt.
- Vik pappret dubbelt. Lägg spenat i mitten på halva pappret, sedan löken och ägget. Krydda med muskot, salt och peppar.
- Lägg laxen runt om varje hög av spenat, lök och ägg. Vik över pappret och rulla in/tvinna kanten tight runt om.
- Lägg paketen på en plåt och ställ in mitt i ugnen i 10 min.
- Bjud gärna klyftpotatis eller råris till men framför allt en stor hög med härliga gröna grönsaker.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept