Lättsockrad äppelkräm
God varm eller kall med keso, mjölk eller vegetabiliskt alternativ till. Ät som mellanmål eller som frukost med en macka till.
4 st
20 min
Ingredienser
- 6 äpplen, skalade och grovt tärnade (ca 900 g)
- 3-4 msk strösocker
- 1 ½ tsk mald kanel
- 2-3 dl vatten
- Ev 1 kanelstång
- 1 ½ msk potatismjöl
Till servering
- Keso, mjölk eller osötad havre-, mandel- eller sojadryck
- Ev fullkornsskorpor
Gör så här
- Lägg de tärnade äpplena i en kastrull med socker, kanel och vatten. Lägg gärna i en kanelstång.
- Sjud på svag värme tills äpplena mjuknar, cirka 10 minuter. Rör då och då.
- Späd med mer vätska om det blir för torrt.
- Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten och vispa ner det i kastrullen. Låt krämen hastigt koka upp och ta den sedan av värmen.
- Servera varm eller kall med förslagen ovan.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept