Kycklingburgare deluxe med avokado, picklad rödlök och currymajonnäs

Saftiga burgare med mycket smak. Det går självklart bra med rå rödlök också, skiva den tunt i så fall.
4 st
45 min
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
- 1 äggula
- 2 msk potatismjöl
- 2 krm salt och 2 krm nymald svartpeppar
- raps- eller olivolja till stekning
- 2 medelstora rödlökar, skalade och skivade
- ½ dl vitvinsvinäger
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Currymajonnäs
- 3 msk majonnäs
- ½ tsk curry
Tillbehör
- 4 stora skivor bröd, typ lite grövre lantbröd, lätt rostat och delat
- 3 dl finstrimlad sallat av valfri sort
- 1 tomat, skivad
- 1 avokado, skalad, urkärnad och skivad
Gör så här
- Picklad rödlök: Koka upp vinäger, socker och vatten i en vid kastrull tills sockret löst sig.
- Lägg i löken och dra kastrullen av värmen.
- Låt löken svalna i lagen och lägg sedan upp den i en ren burk.
- Currymajonnäs: Rör ihop majonnäs och curry.
- Burgare: Blanda färsen med äggula, potatismjöl, salt och peppar. Forma till fyra burgare.
- Stek eller grilla burgarna i lite olja i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta.
- Servera burgarna med rostade brödskivor, sallat, tomat, avokado, currymajonnäs och picklad rödlök.

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåt
Recept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept