Körsbärsclafouti
Clafouti är en fransk dessert som påminner om en ugnspannkaka med bär eller frukt. Servera lättvispad mellangrädde till. Gott efter soppa eller sallad.
4 st
40 min
Ingredienser
- 300 g körsbär eller bigarråer, urkärnade
- 2 dl lättmjölk
- 4 ägg
- 4 msk vetemjöl
- 4 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- olja till formen
Till servering
- Lättvispad mellangrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnssäker form med olja.
- Vispa ihop mjölk och ägg i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa i det, lite i sänder.
- Häll smeten i formen och fördela körsbären i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills clafoutin stelnat.
- Serveras ljummen med lättvispad mellangrädde.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept