Keso och skorpor med äpple och kanel
Enkelt och bra mellanmål att ta till när du blir sugen. Funkar även som frukost eller kvällsfika.
1 st
5 min
Ingredienser
- 1 osötad fullkornsskorpa
- 3 msk keso
- ½ finhackat äpple
- lite malen kanel
- 1 tsk hackade valfria nötter eller frön, t ex pumpafrön
- 1 tsk flytande honung
Gör så här
- Bryt eller krossa skorpan grovt i en mortel.
- Lägg det i ett glas.
- Lägg på keso och äpple.
- Strö över kanel och nötter eller frön.
- Ringla över honung.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept