Kålrotslåda
Härligt grönsakstillbehör som passar utmärkt till lite julskinka. Bjud gärna en sallad på grönkål till.
6 st
60 min
Ingredienser
- 1 kg kålrot, skalad och grovt tärnad
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 dl rapsolja
- 1 förpackning 2 ½ dl havrebaserad ”gräddprodukt”
- 2 msk sirap
- 2 ägg
- 1 msk färsk riven ingefära, alt 3 tsk malen
- 3 msk panko eller ströbröd
- 1 tsk salt och ½ tsk nymald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka den tärnade kålen mjuk i buljongen och häll av genom ett durkslag.
- Lägg tillbaka kålroten i kastrullen och mosa den grovt med en potatisstöt.
- Blanda i resten av ingredienserna utom pankon och blanda väl.
- Häll smeten i en smord ugnsform och toppa med panko.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills det får lite färg.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept