Tre sorters julgodis till glöggen
Här kommer tre lättgjorda naturligt söta glöggtillbehör med mycket smak. Passar givetvis till gottebordet på julafton också.
8 st
30 min
Ingredienser
- 100 g mörk choklad, 70%
- 2 clementiner eller mandariner i klyftor
- 16 dadlar
- ½ tsk chiliflakes
- 2 msk pistagemandlar, finhackade
Gör så här
- Bryt chokladen i en värmetålig skål av t ex metall som passar över en kastrull.
- Fyll kastrullen med lite vatten, inte så mycket att det nuddar skålen.
- Ställ skålen med chokladen i kastrullen.
- Koka upp vattnet och låt det sjuda medan du rör i chokladen tills den smält.
- Doppa citrusklyftorna i chokladen.
- Doppa hälften av dadlarna i chokladen och strö på ytterst lite chiliflakes.
- Doppa de resterande dadlarna i choklad och strö på de hackade pistagemandlarna.
- Lägga alltsammans på ett smörpapper tills chokladen stelnar.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept