På grund av en pågående driftstörning hos BankID är vissa betaltjänster otillgängliga.

Jordgubb och rabarberkompott

Skål med jordgubb och rabarberkompott

Jordgubb och rabarberkompott passar bra både som dessert, lyxig frukost eller mellanmål.

4 st
40 min

Ingredienser

  • 300 g Rabarber, skuren i små bitar
  • 200 g Jordgubbar, delade
  • 1 dl Rårörsocker, alt strösocker

Gör så här

  1. Lägg frukten i en vid kastrull och tillsätt socker.
  2. Låt det få ett uppkok och sjud sedan i sin egen vätska på låg värme i cirka 20 minuter till en krämig kompott.
  3. Servera ljummen eller kall.
  4. Den tjocknar när den kallnar.

Tips: Smaksätt gärna med kanel eller vanilj.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept