Glöggtillbehör
Tre härliga glöggtillbehör som går fort att göra, bland annat grönkålschips.
8 st
40 min
Ingredienser
- 6-7 grönkålsblad
- 3 msk olivolja
- 2 krm chiliflakes
- 2 krm salt
Dadlar med valnötter
- 24 dadlar
- 24 valnötskärnor
Kryddstekta mandlar och/eller nötter
- sötmandlar och/eller valfria nötter 200 g
- 1 msk olivolja
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk spiskummin
- 1 nypa chiliflakes
- 1 msk flytande honung
- 1 krm salt
Gör så här
- Gör grönkålschips. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär bort mittsträngen från kålbladen och släng.
- Skär eller riv bladen i chipsstora bitar.
- Lägg dem i en stor skål och blanda i olja, chiliflakes och salt.
- Krama runt med rena händer så allt fördelas på bladen.
- Lägg det i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt och rosta i cirka 7-8 minuter i mitten av ugnen tills de är krispiga. Se till att de inte bränns.
- Dadlar med valnötter. Skär ett längsgående snitt i varje dadel och pilla bort kärnorna.
- Lägg i en valnötskärna i varje.
- Gör kryddstekta mandlar och/eller nötter. Hetta upp oljan i en panna med kryddorna.
- Lägg i mandlar och/eller nötter och låt de steka hastigt i 1 minut.
- Häll i honungen och skaka om.
- Ta av från värmen och blanda i saltet.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept