Färska gröna bönor med hackat ägg och vinägrett
Ett gott tillbehör till exempelvis rökt fisk eller på en buffé.
4 st
20 min
Ingredienser
- 300 g färska gröna bönor, t ex haricots verts
- 1 mjukkokt ägg, skalat och finhackat
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 tsk fransk senap
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 1 dl olivolja
- 2 msk kapris, avrunnen
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Förväll bönorna hastigt i lättsaltat vatten i en kastrull, cirka 3 minuter.
- Spola hastigt av i iskallt vatten och låt rinna av.
- Vispa ihop vitlök, senap och citronsaft i en skål.
- Vispa ner oljan i en fin stråle. Blanda i kaprisen och smaka av med peppar.
- Lägg bönorna på ett serveringsfat och skeda över vinägretten. Strö över ägghacket.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept