Crostini med olika toppingar
Perfekt till minglet före kräftskivan på sommaren men passar lika bra på vintern till nyårsafton till exempel. Förbered allt och lägg på påläggen i sista stund så inte bröden blir blöta.
4 st
25 min
Ingredienser
- 12 skivor baguette, centimetertjocka skivor
- 4-8 strimlor grillad paprika (finns att köpa i burk)
- 1-2 sardellfiléer, delade i 4 delar
- ½ mozzarella (à ca 200 g), skivad i 4 skivor
- 4 körsbärstomater, skivade
- 4 basilikablad
- 4 tsk tapenade (olivröra, finns att köpa i burk)
- 2-3 rädisor, skivade
- Ev groddar eller örter till dekoration
- Lite olivolja
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rosta bröden på en plåt cirka 3 minuter tills de är gyllene.
- Låt svalna.
- Lägg grillad paprika och sardell på 4 av bröden. Toppa gärna med någon ört. Peppra.
- Fördela mozzarellan på 4 av bröden.
- Lägg på skivade tomater.
- Toppa med basilika och droppa på några droppar olja. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
- Fördela tapenaden på resten av bröden och lägg på rädisor och gärna groddar eller någon ört.
- Servera som tilltugg.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept