Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön
Perfekt mellanmål eller lyxfrukost med de fantastiskt goda blodapelsinerna. Gör gärna en sats av nöt- och fröblandningen och ha i kylen. Nötter och frön hör hemma där, då håller de längre.
4 st
15 min
Ingredienser
- 2 blodapelsiner, alt vanliga, skalade och skivade
- 1 burk keso (200 g)
- 4 msk citronnötter- och frön
Citronnötter- och frön
- 2 dl blandade nötter och frön, nötter hackade
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk rivet citronskal från 1 citron, ekologisk
Gör så här
- Börja med att rosta nötter och frön lätt i torr panna. Det bränns väldigt lätt så passa noga!
- Ringla över honung och strö på citronskal.
- Rör om hastigt och så att honungen bubblar till. Ta av från värmen.
- Arrangera apelsinskivorna på fyra tallrikar och skeda keson bredvid eller ovanpå. Strö på nöt- och fröblandningen och servera.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept