Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön

Blodapelsin med keso och citronnötter- och frön

Perfekt mellanmål eller lyxfrukost med de fantastiskt goda blodapelsinerna. Gör gärna en sats av nöt- och fröblandningen och ha i kylen. Nötter och frön hör hemma där, då håller de längre.

4 st
15 min

Ingredienser

  • 2 blodapelsiner, alt vanliga, skalade och skivade
  • 1 burk keso (200 g)
  • 4 msk citronnötter- och frön

Citronnötter- och frön

  • 2 dl blandade nötter och frön, nötter hackade
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rivet citronskal från 1 citron, ekologisk

Gör så här

  1. Börja med att rosta nötter och frön lätt i torr panna. Det bränns väldigt lätt så passa noga!
  2. Ringla över honung och strö på citronskal.
  3. Rör om hastigt och så att honungen bubblar till. Ta av från värmen.
  4. Arrangera apelsinskivorna på fyra tallrikar och skeda keson bredvid eller ovanpå. Strö på nöt- och fröblandningen och servera.
Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept