Äppelpannkakor
Underbara frukostpannkakor eller efter soppa.
4 st
25 min
Ingredienser
- 2 ägg
- 5 dl lättfil
- 1 msk rapsolja
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 stort äpple, tunt skivat
- Rapsolja till stekning
Till servering
- Florsocker
- 1 ask keso (250 g)
- Malen kanel
Gör så här
- Vispa ihop ägg, lättfil och rapsolja i en bunke.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i bunken till en klumpfri smet.
- Stek små pannkakor i olja i en stekpanna på medelvärme.
- Innan du vänder lägger du på en äppelskiva.
- Vänd försiktigt och stek hastigt på andra sidan.
- Pudra över en gnutta florsocker vid servering och bjud keso och kanel till.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept