Äggsallad till knäckebröd
Perfekt stadigt mellanmål eller frukost. Gott på knäcke eller grovt osötad bröd. Ät gärna en frukt efteråt.
2 st
10 min
Ingredienser
- 1 ägg
- 1 msk majonäs
- 1 tsk kapris
- ½ tsk fransk senap
- nymald svartpeppar
Till servering
- sallatsblad, t ex rucola
- 2 knäckebröd
Gör så här
- Hårdkoka ägget, skala och hacka det.
- Blanda med majonnäs, kapris och senap. Smaka av med peppar.
- Lägg rucolan på knäckebröden och fördela äggsalladen ovanpå.
- Dra ett par varv med pepparkvarnen.
Tips!
Du kan använda några hackade oliver istället för kapris om du vill.
Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?
Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.
Hjälp forskningen framåtRecept för alla tillfällen
Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.
Se alla recept