Äggsallad till knäckebröd

Knäckebröd med äggsallad på.

Perfekt stadigt mellanmål eller frukost. Gott på knäcke eller grovt osötad bröd. Ät gärna en frukt efteråt.

2 st
10 min

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 msk majonäs
  • 1 tsk kapris
  • ½ tsk fransk senap
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • sallatsblad, t ex rucola
  • 2 knäckebröd

Gör så här

  1. Hårdkoka ägget, skala och hacka det.
  2. Blanda med majonnäs, kapris och senap. Smaka av med peppar.
  3. Lägg rucolan på knäckebröden och fördela äggsalladen ovanpå.
  4. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

Tips!

Du kan använda några hackade oliver istället för kapris om du vill.

Fat med hälsosam mat och skålar med hallon och björnbär

Vill du också minska risken för hjärt-kärlsjukdom?

Forskning visar att hälsosamma matvanor bidrar till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Med mer forskning kan människor få ett längre och friskare liv – men mer pengar behövs.

Hjälp forskningen framåt
Nyttig pizza - recept på hälsosam mat

Recept för alla tillfällen

Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan.

Se alla recept